Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НАГРАДА ЗА ДЕЙВИД ДЕЧЕВ ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

22 май 2018 20:20,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 години, брой четения: 2064
Дейвид Дечев

В понеделник Лилиана Славова, председател на фондация „Шанс за децата и природата на България“ връчи на осмокласника от Профилираната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" Дейвид Дечев паричната награда на направителствената организация за талантливи младежи, постигнали особени успехи в областта на литературата. Церемонията се състоя в престижния Гранд Хотел и СПА „Приморец“ в Бургас.

Значимите постижения на Дейвид, мотивирали решението на фондацията, са третото му място в Международния конкурс за поезия “Centro Giovani e Poesia-Triuggio”в гр. Триуджо, Италия 2018 г., първото място в националния литературен конкурс в рамките на неотдавна проведения в Сливен фестивал на детската книга, както и призовите му места в други конкурси.

Фондация "Шанс за децата и природата на България” подпомага талантливи деца и способни млади хора като им осигурява шанс и стимул да развиват своите качества и умения чрез трудолюбие и постоянство. Организацията спонсорира образованието, професионалното обучение и творческото развитие на младите надежди, инвестира в творчески инициативи за изпреварващо образование и подготовка във всички области на науката, технологиите и изкуството.

Наградата на Дейвид подпомога категорично предстоящото в началото на юни негово пътуване за участие във фестивала в италианския град Триуджо.

 

 

 

Снимки

Дейвид Дечевнаградените участницинаграждаване