Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Връчиха наградата „Аргира Жечкова“

24 май 2018 00:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 873
---

На провелия се тази вечер тържествен концерт в зала „Сливен“ беше връчена наградата „Аргира Жечкова“.

23 - ят носител на наградата е Светла Илчева. Тя е учител от СУ „Константин Константинов“ в Сливен и е сред десетте дами, които бяха номинирани за престижното отличие. Активен читалищен деец и общественик. Номинацията на Светла Илчева е направена от училището, в което преподава и Синдиката на българските учители. Тя беше определена за носител с гласуване на заседание на Обществената комисия.

,,Искам да благодаря на всеки един от Вас, който в своето поприще служи на това голямо непреходно дело, българската култура и образоването на младите поколения. Невинаги е лесно, но със сигурност винаги близо до нас българите и е на почит сред нашия народ. Образованието и културата са сред нещата, които са ни съхранили през вековете и са ни позволили да стигнем до тук и да гледаме уверено в бъдещето напред. Пожелавам Ви да сте здрави и попътен вятър във всяко едно Ваше начинание”, каза в приветственото си слово кметът Стефан Радев.

,,Да съществуваш сигурно е важно, но по-важно е да гориш. Да работиш сигурно е важно , но по-важно е да твориш. Да те обичат сигурно е важно, но по- важно е да обичаш. И само когато наистина гориш и твориш и обичаш, със сигурност си жив”, изрази благодарността си тазгодишният носител на приза Светла Илчева.

И тази година Министерството на образованието и науката връчи почетно отличие „Неофит Рилски” за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на учители и педагогически съветници от община Сливен.

Празничната вечер продължи с произведения сред, които бяха арията на ,,Жулиета” от операта ,,Ромео и Жулиета”, Су – Чонг от ,,Страната на усмивките”, ,,Унгарски танц” № 1 от Йоханес Брамс, ,,Ария на херцога” от операта ,,Риголето” на Джузепе Верди. Те бяха изпълнени от Станислава Момекова - сопран и тенорът Марк Фаулър, под съпровода на Сливенския симфоничен оркестър с диригент Диан Чобанов.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Кольо Милев, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, зам.-областният управител Димитринка Петкова, заместник – кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, Директорът на РУО – Сливен д-р Бисерка Михалева, културни деятели, директори на училища и учители.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова се връчва от 1996 година по традиция в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Присъжда се на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

 

24.05.2018 г.

Снимки

------------