Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Модулът за регистрация на заявления за прием на учениците в първи клас за учебната 2018/ 2019 година беше активиран в 10 часа на 26 май

29 май 2018 08:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 861
---

Модулът за регистрация на заявленията за прием на учениците в 1 клас за учебната 2018/ 2019 г. беше активиран в 10 часа на 26 май в специализирания сайт за прием. Достъпът до сайта се осъществява чрез банер на официалния сайт на Община Сливен (www.sliven.bg) или директно от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/index. Свободните места за първото класиране бяха обявени на 25 май в раздел ,,Новини” на сайта. Освен по електронен път, родителите могат да подават своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

В първите пет минути от отваряне на системата бяха регистрирани 25 заявления, а до 11 ч. тяхната бройка се увеличи на 362.

Модулът за регистрация на заявления за първо класиране ще бъде отворен до 23:59 ч. на 31 май 2018 г., съгласно утвърдения график за прием. Графикът е достъпен от специализирания сайт за прием. Важно е всички родители да прегледат още веднъж преди затваряне на системата подадените заявления, за да са сигурни, че не са пропуснали да отбележат някои от критериите.

Съгласно приетите изменения в Наредба за приемане на ученици в първи клас на училищата на територията на община Сливен (с която родителите могат да се запознаят от раздел "Наредби" на специализирания сайт за прием), водещ критерий е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето. Това изменение беше наложено поради промяна в Наредба № 10 от 01.09.2016 г. на МОН, с която се въведоха единни правила за прием на учениците в първи клас на територията на всички общини в Република България.

За родителите е важно да знаят, че след записване на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление.

29.05.2018 г.