Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Най-добрите училищни отбори по баскетбол и лека атлетика ще премерят сили в Сливен в края на седмицата

29 май 2018 12:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 799
---

Сливен ще бъде домакин на финалите на „Ученически игри 2017 - 2018 г.“ в състезанията по баскетбол във възрастова група 5-7 клас момичета и лека атлетика в същата възраст при момичета и момчета.

Спортна зала „Васил Левски“ ще приеме най-добрите баскетболни училищни отбори във възрастова група 5-7 клас, момичета от 30 май до 3 юни. Техническата конференция ще е на 30 май, а баскетболните срещи ще започнат по график на 31 май от 9 ч.

Сливен ще бъде представен от отбора на ОУ „Д-р. Иван Селимински“ , с ръководител Гончо Стоянов, които ще се състезават със своите връстници от 9 града от страната. Училището успя да класира и още два отбора за финалите, но в спорта лека атлетика, момичета и момчета, група 5-7 клас, които ще стартират от 1-3 юни на стадион „Хаджи Димитър“.

Седмица по-късно градският ни стадион ще домакинства на финалните състезания по лека атлетика за девойки и юноши във възрастова група 8-10 клас. Отборите, които ще представят града са ППМГ „Добри Чинтулов“, с треньор Христо Бъчваров при девойките и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ при юношите, с треньор Ивелина Колева.

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания добиват право за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Финалният етап на игрите се организира ОК „Спорт в училище“ , Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието, Българската асоциация спорт за учащи, с подкрепата на Община Сливен.

29.05.2018 г.