Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовно заседание на Общински съвет- Сливен ще се проведе утре, 31 май 2018 г.

30 май 2018 11:55,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 762
---

Редовно заседание на Общински съвет- Сливен ще се проведе утре, 31 май 2018 г., от 9 часа в зала „Май“. Днес беше традиционната пресконференция, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник- председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев.

В предварителния дневен ред са включени 51 точки. Сред тях са изменения в две наредби - за обществения ред на територията на община Сливен и за управление на отпадъците. Вносител на предложенията за промени е кметът Стефан Радев. Една от предлаганите промени е свързана с охранително- пропускателния режим в заведенията. Според нея заведенията трябва да се оборудват с технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие и да се оборудват с видеонаблюдение с камери в режим на записване. Регламентират се и сроковете за съхранение на записите. В наредбата за обществения ред се предлага забраната за движение на каруци в централната градска част.

В дневния ред са включени и две точки , свързани с „Център за кожно- венерически заболявания- Сливен“ ЕООД. Със свое решение от месец декември 2017 г. Общински съвет Сливен е приел прекратяване на дейността на дружеството след получаване на съгласие от министъра на здравеопазването. Министърът е издал заповед с която е дал съгласие за прекратяване на дейността му.

На заседанието утре отново ще се обсъди предложението за създаване на звено „Общинска полиция”, чийто вносител е общинският съветник Момчил Пантелеев.

След проведен конкурс, спечелен от Веселина Казакова, на заседанието утре ще бъде гласувано избирането й за директор на Общинско предприятие „Озеленяване и гробищни паркове“.

Дневният ред съдържа предложения за разпоредителни сделки с общински имоти, предложения за одобряване на Подробни устройствени планове, а също и отпускане на финансови помощи на граждани от общината.

30.05.2018 г.