Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се редовно заседание на Общински съвет - Сливен

31 май 2018 16:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 733
---

Общински съвет - Сливен прие днес промени в Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен. Основните промени са свързани с мерките за сигурност и за движението на каруци в града. „Една от промените е свързана с ограничаване на движението на каруци на територията на общината“, каза от трибуната кметът Стефан Радев. Той припомни, че забраната за движение на каруци е била отменена от съда и изрази надежда, че днешната промяна ще мине проверката на институциите и ще доведе до очаквания резултат. С промените от днес се забранява движение на каруци в централната градска част. Други промени в наредбата въвеждат изискването заведенията да се оборудват с технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие. Те трябва да имат и видеонаблюдение с камери, които записват. Промените регламентират и сроковете за съхранение на записите.

На заседанието днес бяха приети и промени в Наредбата за управление на отпадъците в Община Сливен. Те се налагат заради необходимостта от синхронизацията й с нормативни актове от по-висока степен.

Две решения за „Център за кожно - венерически заболявания - Сливен“ ЕООД бяха взети днес. Те са във връзка с решение на Общински съвет- Сливен от месец декември 2017 г. за прекратяване на дружеството и заповед от министъра на здравеопазването от месец април 2018 г. за прекратяването му. С решение от днес от дълготрайните материални активи на дружеството се извади сградата на „Кожно - венерологичен диспансер”. Едновременно с намалението на капитала се направи и увеличение на капитала с парична вноска в размер на 102 920 лв. - оценена стойност на сградата - за изплащане на натрупаните задължения на дружеството. По време на дебатите за „Център за кожно- венерически заболявания Сливен“ кметът Стефан Радев коментира от трибуната,че този център досега щеше да е затвори, ако няколко пъти не се е обаждал на директора на областната болница да го моли да продължат да оказват услугите на центъра, въпреки че не им плащат. С другото решение се даде съгласие кметът да отдаде под наем на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД всички активи, необходими за откриване на отделение за кожно-венерически заболявания. Срокът на наема е до датата на вписване на апорт на сградата в капитала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински Сливен“ АД, но не повече от 10 години.

Общински съвет - Сливен одобри замяна на концесионера по договор за концесия, сключен през 2004 година между община Сливен като концедент и ГД ДЗЗД „Спорт палас“ в качеството на концесионер с правоприемник „Спорт палас“ ООД, при условията на универсално правоприемство при спазване на законовите изисквания.

И на днешното заседание не беше прието предложението за създаване на звено „Общинска полиция”, с вносител общинският съветник Момчил Пантелеев.

Общинските съветници гласуваха разпоредителни сделки с общински имоти. Бяха приети Подробни устройствени планове и отпуснати помощи на граждани. Днес Веселина Казакова беше избрана за директор на ОП „Озеленяване и гробищни паркове“. Това стана след спечелен от нея конкурс.

31.05.2018 г.