Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици бяха наградени за свои добри постъпки

01 юни 2018 22:07, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1957
Награждаване

Станислава Андонова от 3. "б" клас и Валентин Чаушев от 4. "а" клас при ОУ "Елисавета Багряна" получиха сертификат за благородна постъпка "Златно сърце". Церемонията по награждаване се състоя на 1 юни в заседателната зала на Областна администрация - Сливен.

Станислава с още две свои приятелки, през пролетната ваканция е изработила великденски картички и сувенири и в продължение на три дни ги е продавала на маса в центъра на село Глушник, където живеят децата. Това е било тяхна самоинициатива. Събраната сума от 328 лева са дарили за довършване на храм „Св. Йоан Кръстител“ в селото.

Валентин е много отговорен, отличен ученик. За тези четири години в училище, винаги се е показвал като възпитан, толерантен и справедлив. В много случаи е оказвал помощ и подкрепа на свои съученици.

През месец април в автобусна катастрофа на автомагистрала „Тракия“, загина майката на четвъртокласничката Диянита Георгиева.

Вальо, който също е загубил своята майка преди години, дари сума от 50 лв. за съученичката си в знак на съпричастност.

Постъпката на Валентин е пример за човешка доблест и благородство. Показа колко много добрина има в едно малко детско сърце.

На церемония беше връчен приз "Майчино сърце". Тази година носителят на голямото отличие е Маргарита Маринова, която е приемен родител на ученик от ОУ "Елисавета Багряна".

Снимки

НаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаване