Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от област Сливен бяха наградени с индивидуални и колективни награди ,,Златно сърце”

02 юни 2018 13:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 868
---

За дванадесета поредна година ученици и деца от област Сливен, извършили добродетелни постъпки получиха награди „Златно сърце“.

Церемонията се състоя в сградата на Областна администрация Сливен.

„Всички ние се раждаме с определени качества, но нашите постъпки са личен избор и отговорност. Искам да поздравя Вашите родители и учители, които с основание се гордеят с Вас. Пожелавам Ви да сте здрави, да растете като отговорни хора и да не спирате да ни показвате, че доброто го има и то е тук сред нас”, каза пред събралите се деца, учители и родители заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Наградите връчиха областният управител Чавдар Божурски, заместник – областният управител Димитринка Петкова, заместник – кметът Пепа Чиликова и началникът на РУО - Сливен д-р Бисерка Михалева.

Индивидуални златни сърца и грамота получиха Елена Карадимова - ученичка от IV клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен, която е направила дарение – компютърна конфигурация за подобряване на технологичната среда в детска градина „Иглика“ – с. Стара река, Община Сливен.

Зейра Асенова – ученичка от V клас на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самуилово, общ. Сливен. Зейра се оказва на точното място, когато Николета от първи клас припада пред сградата на училището. Ученичката без да губи време, вдига от земята и носи пострадалото дете до най-близката пейка. Завива я със собствената си дреха и сяда да подложи краката си, като възглавница под главата на момиченцето. И така, докато другите деца извикат помощ.

Пламен Проданов – ученик от V клас на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен, който намира скъп мобилен телефон в коридора на училището и с помощта на учител го връща на собственика му.

Колективните награди „Златно сърце“ бяха присъдени на X клас на ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен, които са организирали кампания за набиране на средства и дарили 1036,80 лв. по сметката на Стилиян Николаев Колев от 25 октомври 2017 г. до 22 декември 2017 г.

Доброволчески клуб към Timeheroes при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. Клубът е основан през м. октомври 2017 г. и до момента е реализирал осем доброволчески мисии.

III клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Сотиря, общ. Сливен, с подкрепата и съдействието на своята класна ръководителка Марияна Чолакова, организират благотворителна кампания под надслов „Предай нататък“. Тя е в помощ на техен съученик, който е имал проблеми със зрението. Акция „Добро сърце“ дава бърз резултат и днес момчето се радва на нови очила.

Сертификати за добри постъпки „Златно сърце” получиха още 41 деца от областта.

Шестокласникът Иван Едрев от ППМГ „Д.Чинтулов” отправи музикален поздрав към наградените ученици.

Наградите „Златно сърце” са учредени през 2006 г. в ПМГ „Добри Чинтулов” с цел да си популяризират добрите дела на децата и да се изрази благодарност за достойното им поведение. През 2010 г. инициативата започва да се осъществява от РУО и в нея се включат учебните заведения от цялата област. От 2015 г. областният управител на Сливен е домакин и спомоществовател на наградите. Тазгодишният празник се проведе със съдействието и на издателство „Просвета” и на сладкарница „Карибу”.

02.06.2018 г.

Снимки

------------------