Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съветници присъстваха на откриването на Регионалния фолклорен събор "На събор край Тунджа"

09 юни 2018 13:18,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 806
---

Над 30 фолклорни формации и индивидуални изпълнители от региона се събраха в село Чокоба, за да участват във фолклорния събор „На събор край Тунджа“. Събитието беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев.

„Днес в село Чокоба се провежда фолклорният съборът „На събор край Тунджа“. На такова място обичаите, традициите на българина не само се представят пред публика, но и се предават за следващите поколения“, каза по време на откриването Стефан Радев.

Той пожела успешно представяне на участниците, а на зрителите – да се наслаждават на песните, танците и обичаите, които ще се представят.

Регионалният фолклорен събор „Н събор край Тунджа“ се провежда през година и е с промяна в домакинството. Задължително е населеното място да е от поречието на река Тунджа.

Журито, което ще оценява съставите е с председател доц. д-р Владимир Демирев и членове Станка Иванова – хореограф и Иван Стоянов- музикант.

Всички участници ще получат димплом, а за най-добре представилите се са осигурени парични награди.

На откриването присъстваха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, общински съветници и заместник- кметът Пепа Чиликова.

Организатори на фолклорния събор са Община Сливен, НЧ „Съгласие 1928” и кметството на с. Чокоба.

09.06.2018 г.