Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

56 пилоти стартират в тазгодишното планинско рали „Българка“

09 юни 2018 13:45, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 1238
Плакат рали "Българка"

Днес, 09.06.2018 г., на обяд на площад „Хаджи Димитър“ се състоя официалното откриване на планинско изкачване „Българка 2018“. На откриването присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, заместник-областния управител на Сливен Камен Костов, народния представител Кольо Милев и др.

56 пилоти стартират в третия кръг от националния планински шампионат. В 14:00 часа днес е стартът на първия от трите тренировъчни манша, а първият състезателен манш е утре, неделя в 10:30 часа. Стартът е от разсадника „Абланово”, а финалът на 4,2 км по-нагоре. Денивелацията на трасето от 4 км е 350 м. Това го прави един от най-стръмните етапи от планинското изкачване. Една линейка, противопожарна кола, кола на пътна помощ и около 50 маршали се грижат за безопасността на състезателите и зрителите.

Ще участват най-добрите пилоти в планинския шампионат на България. Сред тях Илия Царски, миналогодишния шампион Юлиян Телийскиса, Любен Каменов и други. Сливен ще бъде представен от 14 пилота.

И тази година пилотите ще стартират по "обратен ред", съобщи малко по-рано днес пред Дарик Стефан Чолаков, организатор на надпреварата. Първи ще стартира състезателят записал най-слабо време в тренировките, а последен – спечелилият тренировките. Скоростните етапи се затварят 1 час преди първия състезателен автомобил. Между маншовете ще има дрифт шоу. Трасето е с дължина 4,2 км и ще се преминава в три манша. Денивелацията на трасето е 230 м.

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков

Снимки

Състезателни колиОфициалните лицаСъстезателитеКолите поемат към стартът на първия от трите тренировъчни манша