Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

62 жилищни сгради са включени в Националната програма за енергийна ефективност

10 юни 2018 15:26,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 949
Областен управител Чавдар Божурски

По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са извършени и ще бъдат направени ремонти на 62 блока в Сливенска област, съобщи областният управител Чавдар Божурски. Извършеният през последните месеци контрол е бил свързан с работата на общинската администрация в Сливен по програмата, тъй като дейността по нея в общините в Нова Загора и Твърдица е приключила. При проверките на две от обществените поръчки за инженеринг на три сгради бе установено, че са надхвърлени референтните стойности. В резултат на това общината прекрати своевременно процедурата и публикува нови обявления с необходимите корекции. Според правилата на програмата, ако при сключването на договора с изпълнителя общината надхвърли максималната или референтна стойност, разликата трябва да бъде платена от собствения й бюджет.

Към момента сключените 62 договора за финансиране по програмата са разпределени, както следва:

В община Нова Загора са приключили дейностите и са въведени в експлоатация 11 жилищни сгради. Общата стойност на разплатените дейности по обследването, строителния и инвеститорския надзор и строително-монтажните работи възлиза на 9 724 170 лева.

В община Твърдица са санирани и са въведени в експлоатация 2 жилищни сгради за 3 070 000 лева.

В община Сливен по програмата ще бъдат обновени 49 сгради. За 12 от тях са проведени процедурите за избор на изпълнител и са сключени договори за 11 925 392 лева. От тази сума строително-монтажните работи възлизат на 8 907 204 лева за 12-те обекта, по които вече се работи.