Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отново сред шампионите на Ученически игри 2017-2018 година в България!

11 юни 2018 14:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 6 години, брой четения: 1918
Лого - ОУ „Панайот Хитов“ - Сливен

За пoредна година учениците от ОУ „Панайот Хитов“ - Сливен, доказаха , че тяхното училище е лидер във волейболните среди, не само на местно, регионално, но и на национално ниво, както при момчетата, така и при момичетата във възрастова група 5-7 клас.

След завоюваните първи места в Общинския, Областния и Зоналния етап от Ученическите игри, след драматични обрати срещу силни съперници, два отбора придобиха правото да представляват Община Сливен във Финалния етап, където се състезават 10-те най-добри отбора в България. Състезанията се проведоха от 30 май до 3 юни в град Смолян за момичетата и в град Търговище за момчетата.

Тази година първенството за момчета се проведе в град Търговище, където среща си дадоха най-силните ученически отбори в страната. След миналогодишното класиране на второ място, след четири поредни класирания на финали, въпреки изцяло обновения си състав, присъствието му там не беше изненада за никого. И тази година след победи в групата, достигнаха до финалната четворка, където срещнаха Републиканските шампиони от Кърджали и загубиха в един равностоен и оспорван двубой с 3:2 гейма. След дисквалификация на отбора на Пловдив, нашият отбор остана на трето място и се окичи с бронзовите медали! Въпреки че не взеха златото, момчетата доказаха на всички в залата, че са най- сърцатите и достойните, като за съжаление и други фактори се намесиха в разпределението на призовите места. Волейболната ученическа общественост в страната вече гледа на отбора с респект и симпатия! Няколко силни професионални отбора желаят да притежават в редиците си наши ученици и ние само можем да им пожелаем успех!

По същото време в планинското градче Смолян, след шестгодишно прекъсване, отново сливенски отбор - момичета, мереше сили с елита на България в Ученическите игри. След много драматични и изморителни двубои и победи срещу много силни съперници, се стигна до двубоя с Видин, който продължи 2 часа и 45 минути, но който за наше съжаление загубиха и останаха извън челната четворка! След натрупаната умора и поради ранния час на срещата с домакините, загубиха с 3:1 гейма и останаха на 6-то място. Въпреки това отборът на момичетата беше едно ново и свежо попълнение в турнира. Играта им беше силна и сърцата. Доказаха, както на себе си, така и на всички, че могат да пренебрегнат различията си и да се раздадат в името на честта на училището с най - дългогодишна история в града.

Всички учители, родители и ученици на ОУ „Панайот Хитов“ се гордеят с успехите на двата отбора и вярват в бъдещото им развитие!

Снимки

момичетамомчетамедалинаграждаванемомичета2