Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Маргарита Маринова се срещна с учители-пенсионери от клуб „Будители“

13 юни 2018 13:45, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 316
Иванка Калайджиерва, Маргарита Маринова и 8-годишното дете, за което Маринова се грижи

Наградената с приз „Майчино сърце“ Маргарита Маринова, гостува на учителите-пенсионери от клуб „Будители“, за да разкаже как е решила да стане приемна майка. Срещата се състоя на 13 юни 2018 г. и бе открита от председателката на клуба Иванка Калайджиева. Тя приветства гостенката и изреди заслугите на Маринова като приемна майка и как се е стигнало до връчването на наградата.

Припомняме, че наградата й бе връчена преди броени дни в сливенската Областна управа. Носителката на „Майчино сърце-2018" е приемна майка от пет години, грижила се е за три деца, едно от които е осиновено. Третото дете, момче, сега е на 8-годишна възраст. Благодарение на грижите на Маргарита Маринова, детето е успяло да преодолее сериозните говорни затруднения, от които е страдало, справя се много добре с материала в училище. Дъщерята на Маринова е осиновила неговото братче.

Маргарита Маринова разказа накратко какво я е мотивирало да стане приемна майка. Тя изрази своята радост и щастие, че е избрана за тази награда.

Според нейните думи, решението й да стане приемна майка е дошло съвсем случайно. Срещнала е своя приятелка, която е водила две деца, за които се грижи. Тя я насочила къде да отиде и какво да направи, за да стане приемен родител.

Присъстващите в залата изказаха своето задоволство от чутото и отправиха поздравления. Срещата завърши с поднасяне на цветя и подаръци.

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков

Снимки

Част от присъстващите.........8-годишното дете рецитира стиховеЦветя и подаръци.........Иванка Калайджиерва, Маргарита Маринова и 8-годишното дете, за което Маринова се грижи