» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Маргарита Маринова се срещна с учители-пенсионери от клуб „Будители“

13 June 2018 13:45, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 1 year ago, number of readings: 317
Иванка Калайджиерва, Маргарита Маринова и 8-годишното дете, за което Маринова се грижи

Наградената с приз „Майчино сърце“ Маргарита Маринова, гостува на учителите-пенсионери от клуб „Будители“, за да разкаже как е решила да стане приемна майка. Срещата се състоя на 13 юни 2018 г. и бе открита от председателката на клуба Иванка Калайджиева. Тя приветства гостенката и изреди заслугите на Маринова като приемна майка и как се е стигнало до връчването на наградата.

Припомняме, че наградата й бе връчена преди броени дни в сливенската Областна управа. Носителката на „Майчино сърце-2018" е приемна майка от пет години, грижила се е за три деца, едно от които е осиновено. Третото дете, момче, сега е на 8-годишна възраст. Благодарение на грижите на Маргарита Маринова, детето е успяло да преодолее сериозните говорни затруднения, от които е страдало, справя се много добре с материала в училище. Дъщерята на Маринова е осиновила неговото братче.

Маргарита Маринова разказа накратко какво я е мотивирало да стане приемна майка. Тя изрази своята радост и щастие, че е избрана за тази награда.

Според нейните думи, решението й да стане приемна майка е дошло съвсем случайно. Срещнала е своя приятелка, която е водила две деца, за които се грижи. Тя я насочила къде да отиде и какво да направи, за да стане приемен родител.

Присъстващите в залата изказаха своето задоволство от чутото и отправиха поздравления. Срещата завърши с поднасяне на цветя и подаръци.

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков

Photos

Част от присъстващите.........8-годишното дете рецитира стиховеЦветя и подаръци.........Иванка Калайджиерва, Маргарита Маринова и 8-годишното дете, за което Маринова се грижи