» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

1744 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица на територията на ОДМВР-Сливен

13 June 2018 14:47, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 year ago, number of readings: 365
ОД на МВР Сливен

Полицейските служители проверяват за невръчени фишове по време на проверките

 

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на областта. Създадена е организация за завишен контрол на по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия в региона. Контролът е по отношение на неправоспособните водачи, спазване ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност, използване на обезопасителните системи и други.

 

От 4 до 10 юни на територията ОДМВР-Сливен се проведе полицейска операция за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества от водачите по линия на TISPOL.

В хода на операцията са проверени 665 водачи. Установени са трима, употребили алкохол, като двама са били с алкохол над 1,2 промила, и седем водачи с наркотични вещества. 13 шофьорски книжки са отнети за неплатени глоби, 8 водачи са нямали застраховка Гражданска отговорност. Водачите и пътниците в автомобилите са проверявани за невръчени фишове. По време на операцията полицейските служители са връчвали 46 електронни фиша.

 

През изминалата седмица екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2462 моторни превозни средства, и 2610 лица, в това число и проверените по време на TISPOL. Полицейските служители са констатирали 1744 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 620 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на град Нова Загора е заснела 71 нарушения, с мобилните камери само в град Сливен за една седмица са заснети 409 нарушения. С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени в Котел- 48, Твърдица-92. За седмицата са издадени 742 електронни фиша.

За други нарушения са съставени 1021 фиша. Актовете са 103.

За неправоспособност са съставени 7 акта.

ОД на МВР Сливен