Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За първи път в Сливен се провежда Национален летен - детско юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

16 юни 2018 09:48, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 939
festival1

Национален летен-детско юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за първи път в Сливен. В дните от 15 до 17 юни на сцената на зала ,,Зора” ще излязат театрални формации от Сливен и Бургас, Павликени и Хасково, Котел и Карнобат. Ще бъдат представени ,,Рибарски свади” от Карло Голдони, ,,Криворазбраната цивилизация” по Добри Войников, ,,Моята шантава идилия” на Стоян Митев, ,,Ню кабаре”, ,,Театрална работилничка 10”, ,,Гласове в тихото”, ,,Депутатът”, ,,Любов и суета” и др. Входът е свободен.

Фестивалната програма е с конкурсен характер. В различните възрастови групи ще бъдат връчени 1-во, 2-ро , 3-то място, награди за режисура, сценография, музика, актьорско изпълнение, авторски текст и др. Ще бъде връчена и награда „Гран при“.

Журито е с председател Златко Гулеков - режисьор, актьор, бивш директор на Сливенския драматичен театър, инициатор и основен организатор на Летния театрален университет, а по-късно и на Балканския фестивал на младия театър и членове Пламен Бейков и Георгиос Филаделфес.

Участниците ще бъдат оценявани и от младежко жури - Маргарита Стоянова, Даниела Стоева, Ани Сандева, Десислава Димитрова, Тома Стефанов и Атанас Косев от Младежки дом – Сливен.

Основните цели на фестивала са да се даде възможност за национална и международна изява на детските и младежките театрални трупи, да предостави форум, където да се съпоставят постиженията на съставите и да съдейства за повишаването на театралната култура на децата и младежите.

Сред официалните гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – областният управител Димитринка Петкова и Соня Келеведжиева - председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общинския съвет- Сливен, председател на Общински фонд "Култура" - Сливен и директор на фестивала. Те поздравиха участниците и им пожелаха много успех.

Фестивалът е организиран от Народно читалище „Зора-1860“- Сливен и ще премине под патронажа на Общински съвет – Сливен.

Партньори на фестивала са РУ – Сливен, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, Младежки дом – Сливен и Канал6.

Снимки

festival1festival3festival5festival4festival6festival7