Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздрави участниците в Пролетната национална конференция на българската адвокатура

16 юни 2018 13:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 836
---

Кметът Стефан Радев поздрави участниците в Пролетната национална конференция на българската адвокатура. Тя се провежда в дните от 15 до 17 юни в град Сливен.

В нея участват председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, председателят на Адвокатската колегия в Сливен Тодор Костов, председателят на Националното бюро за правна помощ Елена Чернева и адвокати от цялата страна.

Темата за обсъждане е „Регламент за защита на данните. Регламент на ЕС 2026/679 и адвокатурата“.

,,Радвам се, че нашият град е домакин на такъв форум. Професията Ви е много трудна, много отговорна и много необходима за нашето общество. Учите цял живот и всеки ден сте изправени пред нови, и нови предизвикателства. Едно от тях е Общият регламент за защита на личните данни, който ще бъде и обект на Вашето внимание по време на конференцията. Пожелавам Ви много ползотворна работа и много приятни мигове”, каза в приветствието си кметът. В знак на благодарност той получи от председателя Ралица Негенцова почетен плакет на Висшия адвокатски съвет.

Сред официалните гости днес бяха областният управител Чавдар Божурски и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, които също поздравиха участниците и получиха почетни плакети.

С почетен плакет беше удостоен и председателят на Сливенската адвокатска колегия Тодор Костов по време на представянето на книгата „Страници от историята на Сливенската адвокатура“, което се състоя снощи в зала ,,Сливен”.

Книгата е първо издание от този род в Сливен. Неин автор е историчката Цвета Башева, редактор – журналистката Щилияна Василева. Тя проследява 96-годишния път на сливенската адвокатска колегия, от създаването й до днес, приносът на сливенските адвокати за изграждането на съдебната система и на българските институции. Издаването на книгата е финансирано с дарение на Висшия адвокатски съвет.

На представянето на книгата присъстваха кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов и адвокати от цялата страна.

За участниците в конференцията са предвидени посещения на културните и туристически забележителности в града , както и запознаване с образци на възрожденската архитектура в Котел, Жеравна и Медвен.

16.06.2018 г.

Снимки

---------------------------