Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше информиран от д-р Мирослав Найденов – министър на МЗХ ...

30 юли 2010 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1099

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше информиран от д-р Мирослав Найденов – министър на МЗХ , че от 30.07.т.г. започна изплащането на премиите на тютюнопроизводителите за реколта 2009 г. Движението на финансовия пакет се осъществява между Министерство на финансите, МЗХ и Фонд „Тютюн”. Средствата се отпускат на няколко транша в рамките на следващите дни. При превеждането на парите е допустимо известно забавяне съобразено с капацитета на съответната банкова система. Фонд „Тютюн” е сключил договор с три банки, които да извършват разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители. Това са „Банка ДСК”, „Корпоративна търговска банка” и „Търговска банка Д”. Съгласно договорите с банките, същите откриват безплатно за тютюнопроизводителите сметки, по които могат да си изтеглят премиите в двумесечен срок от превеждането на сумите по сметките им. За юридически лица и ЕТ, сумите се изплащат по посочените от тях сметки.

При не получаване на паричните средства от страна на тютюнопроизводителите в двумесечния срок, средствата се връщат във фонда и до края на годината се дава нов двумесечен срок за тяхното изплащане по посочената по горе схема.

Съгласно решението на УС на фонд „Тютюн” дребнолистните сортове - „Басми” и „Каба Кулак” ще получат съответно по 3,20 лв. за килограм и 2,08 лв. за килограм. Едролистните сортове - „Виржиния” и „Бърлей” ще бъдат субсидирани с по 1,45лв. килограм.