Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежки лагер „Здравей здраве“ беше открит днес на крепост „Туида“

25 юни 2018 14:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 731
---

С ритуал за издигане на българското знаме, днес беше открит младежки лагер „Здравей здраве“ на крепост „Туида“.

Той се провежда за втора поредна година и в него ще участват над 600 ученици от различни сливенски училища. Те бяха разпределени на отбори, носещи имената на български реки.

От 25 до 29 юни лагерниците ще имат възможност да участват във викторина „Аз обичам България”, уроци по фолклор, обучение в народни танци, „Сръчността на българката” – връщане към традициите. В дейностите са предвидени още текстилно печатане и плъстене, грънчарство, приложно изкуство в „Арт ателие”, представяне на професията на пожарникаря, атракция с кон, планинско ориентиране, първи стъпки в алпинизма, обучение в първа долекарска помощ, състезания и симулативна игра „Трафик на хора”. Участниците ще се запознаят с историята на крепост „Туида”, ще се учат да стрелят с лък и др. игри.

По време на откриването заместник - кметът Стоян Марков поздрави участниците и организаторите на лагера. „Във време, в което бележим все по-голямо развитие на технологиите и виртуалният свят все повече ни завладява, трябва да обръщаме по-голямо внимание на нашите традиции, фолклор, да познаваме историята си. Надявам се инициативи като тази да се превърнат в традиция и да имат много последователи“, каза в словото си заместник - кметът.

Сред гостите бяха още представители на Общински съвет по наркотични вещества – Сливен, представители на Българския червен кръст, както и от Превантивно - информационен център – Сливен, учители и ръководители.

Младежкият лагер е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни”.

В дните на лагера ще бъде отбелязан 26 юни - Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

Организатори са Общински съвет по наркотични вещества – Сливен и Превантивно - информационен център – Сливен.

25.06.2018 г.

Снимки

---------------