Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Втора самостоятелна изложба на Алла Балан беше открита в Сливен

26 юни 2018 09:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 837
---

Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан „България през погледа на една бесарабска българка“ беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала „Май“.

Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

„Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат“, заяви по време на откриването заместник – кметът Стоян Марков.

На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.

Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците - Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско- таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.

26.06.2018 г.

Снимки

---------