Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голямо количество дъжд за кратко време вчера в града и предимно в равнинната част на общината

28 юни 2018 10:26,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 896

Около 40 л/кв.м дъжд са паднали за последното денонощие на територията на община Сливен, по данни на НИМХ БАН. За по-малко от час вчера в късния следобед падналото количество дъжд е над 20 л/кв.м. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник- отдел „Сигурност и управление при кризи“. Повече дъжд е паднал в равнинната част на общината. Никъде не е спирал токът, не е било прекъсвано и водоподаването.

5 сигнала са получени в Община Сливен. Те са за наводнени къщи в с. Самуилово, преливащи шахти в различни райони на гр. Сливен, наводнен имот в града и закъсали автомобила в района на Колодрума. Още снощи на подадените сигнали са реагирали кметът на с. Самуилово, РСПБЗН- Сливен и Община Сливен .

Тази сутрин е направен обход на града и е установено, че водите са се оттекли. Заради пренасяне на листа, твърди битови отпадъци и инертни материали е имало запушване на дъждоприемни шахти.

Нивото на реките в рамките на града е нормално, без опасност от преливане. Язовирите, общинска собственост, са в нормално състояние, няма опасност от преливане или регулируемо изпускане. Тази сутрин няма подадени сигнали. Днес предстои да бъдат обходени и населените места.

 

28.06.2018 г.