Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голям научен форум с международно участие в Сливен

30 юни 2018 11:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 993
---

Технически университет – София и „Факултет и колеж – Сливен“ са домакини на Национална научна конференция с международно участие „Сливен 2018“. Конференцията беше открита от проф. д.т.н. Георги Михов - ректор на ТУ-София, проф. д.т.н. Станимир Карапетков – заместник - ректор на ТУ - София и председател на Организационния комитет и кмета на Община Сливен Стефан Радев. Той приветства участниците , организаторите и домакините и изрази увереност, че работата по време на конференцията ще бъде увенчана с добри резултати.

Тематичните направления на конференцията са: „Машинна механика и транспорт“, „Механика на флуидите, топло и масопренасяне“, „Машиностроителна техника и технологии“, „Електроника, автоматика и информационни технологии“, „Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото“, „Педагогика и мениджмънт“ и „Математика, физика и химия“. Всяка от секциите е с по няколко различни теми.

В научната конференция участват учени от висши училища в страната, както и гости от Индия, Бенин, Украйна, Турция, Казахстан, Гърция, Италия и др.

Докладите на участниците ще бъдат публикувани в научни издания.

Организатори на научния форум са Технически университет – София, „Факултет и колеж – Сливен“, Национално научно-техническо дружество по теория на механизмите и машините, Съюз на учените в България - клон Сливен, Институт по механика - БАН, Институт по системно инженерство и роботика – БАН и Териториална организация на научно-техническите съюзи – Сливен. Научната конференция ще продължи до 1 юли.

 

Снимките са предоставени от организаторите.

 

30.06.2018 г.

Снимки

------