Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи I кръг от Българския дрифт шампионат

02 юли 2018 09:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 895
---

Първи кръг от Българския дрифт шампионат в Сливен приключи вчера. Той се проведе през почивните дни на писта „Бършен“. Пред събралата се публика участниците демонстрираха своите умения зад волана.

В състезанието участваха 32 отбора, включително и лидерът в Drift King of Europe - Павлин Пенев. Участие взеха и миналогодишните шампиони в двата класа Про 1 - Стефан Стефанов и Про 2 - Иван Божков. В момента той води в румънския шампионат в клас Про 2. Иван Божков е най-новата надежда в българския дрифт шампионат и ще вземе участие в клас Про 1.

Сред официалните гости на откриването бяха заместник – кметовете Румен Иванов и Стоян Марков, който даде начало на състезанието. Четирите кръга от шампионата ще се проведат в три града. Вторият кръг ще е в София, трети кръг отново в Сливен, а финалният - четвърти кръг, във Варна.

Целият шампионат ще може да се проследи на http://www.sport-results.com/drift .

Тази година новото е Drift Taxi, което даде възможност на любителите на дрифта да се повозят и да изпитат духа на състезанието. Заявките и записванията за Drift Taxi се приемаха в събота и неделя на място след попълване на нужните декларации.

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

02.07.2018 г.

Снимки

------------