Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поставянето на временна водопроводна връзка при Розова градина спря водата в Сливен вчера

04 юли 2018 13:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ВиК-Сливен преди 6 години, брой четения: 1452
Байпасът

80 метра тръби от главен водоснабдителен клон ще бъдат подменени на кръговото кръстовище „Розова градина“, при извършваните там строителни дейности. В задачите, възложени от общината на наетата с обществена поръчка фирма изпълнител, е включена и подмяна на амортизирания водопровод в района. С цел да бъде изключен участъкът, подлежащ на подмяна, вчера водоснабдяването в района на моста беше прекъснато с временна връзка – байпас, която ще функционира до изграждането на новия водопровод. Новият водопровод, който трябва да излезе от обхвата на кръстовището, в този участък ще бъде изграден със съвременни чугунени водопроводни тръби с дълъг живот.

С писмо до „ВиК“ - Сливен, фирмата изпълнител поиска от дружеството спиране на водоснабдяването при кръстовището от 8 до 18 ч. вчера, което изключи от мрежата цялата средна зона на Сливен, на юг от ул. „Раковска“. Строителите не се побраха в рамките на обявеното време, поради възникване на непредвидени обстоятелства при ремонта на сложните комуникации в района на Розова градина. По тази причина беше забавено с няколко часа и нормализирането на водоподаването в средната зона. Технологичното време за възстановяване на водоснабдяването изключва прибързани действия, коментират ВиК специалистите, с оглед избягването на т.нар. хидравлични удари, които са предпоставка за тежки аварии.

„ВиК“- Сливен се извинява на своите абонати за причиненото във вчерашния ден неудобство. Дълго очакваното изграждане на кръгово кръстовище в района на Розова градина, обаче, изисква проява на разбиране от страна на всички институции и повече търпение от гражданите.

Снимки

БайпасътНовите тръбиРозова градина