Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обявено е обществено обсъждане за еврофинансирането на занаяти, производство на продукти и развитие на услуги в селските райони

05 юли 2018 09:49,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 837

Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството си на Управляващ орган (УО) на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., представя за обществено обсъждане условията за кандидатстване по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, съобщиха от Областния информационен център в Сливен.

Писмени възражения и предложения могат да се изпращат в срок до 13.07.2018 г. (включително) на следната електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

Целта на процедурата е насърчаване развитието на неземеделски дейности в селските райони, намаляване на сезонните колебания в заетостта и насърчаване на заетостта, разкриване на нови и запазване на вече съществуващите работни места.

Кандидатстването по операцията ще се осъществява по отделни процедури в три основни направления. Ще бъдат подпомогнати проекти за инвестиции в неземеделски дейности, които са насочени към развитие на занаяти, производство на продукти и развитие на услуги във всички сектори на икономиката и други неземеделски дейности.

В тази връзка УО на ПРСР 2014-2020 г. разработи насоки за кандидатстване по всяко едно от направленията, които съдържат подробна информация относно условията и реда за подаване на проектни предложения, критерии за оценка, общ бюджет на безвъзмездна финансова помощ по сектори, както и изисквания за допустимост на бенефициентите и дейностите, които ще се реализират. Всички подробности: в прикачения файл.

Файлове