Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и зам. обласният управител г-н Христо Карабекиров присъстваха на изложба с творби на италианския художник ...

03 август 2010 13:53,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1085
снимка

Областният управител г-н Марин Кавръков и зам. обласният управител г-н Христо Карабекиров присъстваха на откриване на изложба с творби на италианския художник Мино Деле Сите в галерия „Димитър Добрович” в Сливен.

Изложбата ще остане в града до 20 септември и е втората проява на Италианския културен институт и сливенската галерия. съобщи директорът на галерията Даниела Ненчева.

Художникът Мино Деле Сите е роден през 1914г. в град Лече. Едва шестнадесет годишен, се премества в Рим, където година по-късно по повод „Първа изложба на Аероживопис – футуристичен подарък за авиаторите”, се запознава с представителите на движението. От 1931 той се присъединява към футуристичната поетика, като изгражда дълбоко приятелство с Маринети, Прамполини, Дотори, Филиа и Дюлгеров и през 30-те години участва с тях в най-важните италиански и европейски изяви на движението.От този момент той изцяло принадлежи на аероживописта, до такава степен, че Енрико Прамполини, възхищавайки се на картината „Синтез на завъртане”(акварел от 1931 г.), възкликва: „ти си един от нас!”.

Не пропускайте тази невероятна изложба.

Снимки

снимка