Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза 181-годишнината от рождението на Апостола

18 юли 2018 13:48,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 868
официално честване

181-годишнината от рождението на Васил Левски /18 юли 1937 г./ бе отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Апостола. Цветя от името на областния управител Чавдар Божурски поднесе зам.областният управител Димитринка Петкова. Присъства и главният секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

Днес трябва да пазим заветите на Апостола на свободата, заяви в словото си кметът на община Сливен Стефан Радев и изрази уважение към националния герой. Венци и цветя бяха поднесени от кмета Радев, името на народните представители Десислава Танева, Кольо Милев, Таско Ерменков, Гергана Стефанова, от председателя на общинския съвет Димитър Митев, от ръководители на ДАНС, МВР и "Военна полиция", от представители на РУО, общински съветници, от Регионалния исторически музей, патриотични организации, граждани и ученици.

В честването тази година участваха почетният председател на националното сдружение "Традиция" полк.Станчо Джумалиев и председателят му подп. Огнян Маринов. Заедно с членове на новосъздадения сливенски клуб "Традиция" те отдадоха почит пред паметника на Апостола.

 

Снимки

гости на церемонията цветя от името на областния управителкметът на община Сливен произнесе словоклуб "Традиция"общински съветници, представители на ведомства и организациицветя на паметника от ученици и граждани