Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На полигон "Ново село" ще се проведе учение с участието на формирования от осем държави

25 юли 2018 16:33,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 860

Министерският съвет на Република България прие решение, с което разреши преминаването през и пребиваването на територията на Република България с невоенен характер на съюзнически и чужди въоръжени сили във връзка с провеждането на Съвместната българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCES - 18.1“ - PLATINUM LION 18. Тя ще се проведе в периода от 30 юли до 10 август в района на учебен полигон „Ново село“, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Съвместната подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18.1“ - PLATINUM LION 18, се провежда на българска територия в изпълнение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество в областта на отбраната, и на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2018 година с участието на сили и средства от държави-членки и партньори на НАТО от Черноморския регион.

Участие ще вземат военнослужещи и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на: Република България, САЩ в Европа, Румъния, Република Молдова, Република Албания, Република Сърбия, Грузия и Черна гора с екипировка, щатно въоръжение и необходимото оборудване.

За първи път в историята на учението процесът по подготовка, планиране и провеждане е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

Подробности за всички взети решения от МС на 25 юли: в прикачения файл.

Файлове