Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва прием на проекти за развитие на малките стопанства

27 юли 2018 10:30,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 728
Лого на програмата

До 22 октомври 2018 г. ще се приемат проектни предложения по Подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център - Сливен.

Допустими кандидати по процедурата са физически лица, регистрирани като земеделски стопани, еднолични търговци (ЕТ) или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите, както и групи и организации на производители.

Земеделските стопани следва да бъдат собственици, наематели или арендатори на цялата налична в земеделското стопанство земя, а ако работят в сферата на животновъдството – да са собственици или наематели на животновъдните сгради и помещения.

Общата стойност на средствата, които се предоставят по подмярката, възлиза на 24 447 500 лева. Минималният размер на допустимите разходи за един проект е 2 444,75 лева, а максималният – 48 895 лева, за проектни предложения, представляващи колективни инвестиции, е 136 906 лева.

Интензитетът на безвъзмездната финансова помощ по процедурата варира от 60% до 80% от общия размер на допустимите за финансиране разходи по проекта. Ще се подпомагат дейности за модернизиране или увеличаване на наличните производствени активи, подобряване на предпазарната подготовка и съхранение на продукцията, създаване и/или презасаждане на трайни насаждения, десертни лозя, медоносни дървесни видове за производство на мед, повишаване на енергийната ефективност и производство на биоенергия за нуждите на стопанството и др.

Националната служба за съвети в земеделието предоставя консултации и оказва безвъзмездна помощ при изготвяне на бизнес план и необходимите документи за кандидатстването. Териториалният офис на службата за област Сливен се намира на адрес: гр. Сливен, бул. „Братя Миладинови“ № 18, ет. 3, тел./факс: 044/ 66 26 04.

 

Приложение:

Резюме на условията за кандидатстване по Подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Файлове