Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с г-жа Моника Сярова, директор на секретариата на БЧК Сливен

05 август 2010 16:24,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1384
снимка

На 5.08.2010 г. /четвъртък/ областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща с г-жа Моника Сярова, директор на секретариата на БЧК Сливен.

На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с Програмата „Разпределяне на хранителни продукти от инвентаризационните запаси за социално слаби хора”, която се реализира на територията на област Сливен. Програмата е насочена към 8415 лица отговарящи на условията и ще се реализира на три етапа. Хранителните продукти, които ще се раздават са ориз, захар, спагети, макарони, бисквити и брашно. Първият етап от 19 юли до 2 август е приключил, вторият етап ще се реализира от 23 август до 8 септември.

Г-жа Сярова сподели с областния управител, че в някои населени места кметовете имат немарливо отношение към дейността на БЧК. Констатирано е, че кметовете не са на работните си места, не помагат при разтоварването и разпределението на хранителните продукти.

В БЧК работят основно жени, на които се налага да разтоварват сами по 10 тона продукти.

Областният управител г-н Марин Кавръков и г-жа Сярова се обръщат с молба към кметовете на населените места, секретарите на кметства и гражданите да оказват помощ и съдействие, така че помощите да достигнат до всички хора определени от Агенцията по социално подпомагане.