Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новият представител на УНИЦЕФ за България се срещна с областния управител

02 август 2018 16:54,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 835
Д-р Джейн Муита и облантният управител Ч.Божурски с останалите участници в срещата

Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита бе на първо работно посещение в Сливен заедно с екипа си. На 2 август тя се срещна с областния управител Чавдар Божурски.

Д-р Муита съобщи, че организацията работи с много силен екип у нас. А в Сливен са реализирани успешни дейности, които са станали модел за страната. Визитата й е с цел да се запознае на място с тези дейности, за да се повиши качеството на услугите така, че те да станат устойчиви. Като пример за добри практики бяха посочени Центърът за майчино и детско здраве, проектът „Заедно от детската градина“, сътрудничеството с адвокатската колегия за осигуряване на достъп на децата до правосъдие, разкриването на Синя стая за щадящо изслушване и работата с подрастващи, които са в конфликт със закона.

Д-р Муита заяви, че вече е разговаряла с председателя на адвокатската колегия Тодор Костов. Направила е и посещение в кв.“Надежда“ в Сливен. Тя даде много добра оценка за работата в квартала на медицинските сестри от Центъра за майчино и детско здраве. Услугите обхващат близо 3000 семейства /3 500 деца/ годишно. Представителката на УНИЦЕФ за България изрази увереност, че в бъдеще сестрите ще получават по-голяма подкрепа от останалите участници в системата. Сред основните аспекти в сътрудничеството на областно ниво е да се повишава информираността на населението за услугите, които се предлагат за децата и семействата.

От своя страна областният управител изказа благодарност за партньорството. Той заяви, че основен приоритет за администрацията е обхващането на децата в образованието. Чавдар Божурски се обърна с молба към д-р Муита и екипа й за съдействие и споделяне на опит в тази сфера.

По време на разговора бе отправено предложение областният управител да е домакин на национална дискусия, свързана с петгодишната дейност на УНИЦЕФ по проблемите на децата в конфликт със закона.

В срещата участваха още зам.областният управител Димитринка Петкова и гл.експерт в дирекция „Специализирана администрация“ Женя Андонова.

Д-р Джейн Муита е у нас от шест седмици. Тя подчерта, че УНИЦЕФ ще продължи да си сътрудничи и да предоставя техническа помощ в областите, обхванати от новата програма за страната /2018-2022 г./, като постига още по-големи резултати за децата.

В Сливенска област УНИЦЕФ развива дейност след подписването на Меморандум за сътрудничество през 2013 година във връзка със съвместния проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“.

Снимки

Посрещането в областната администрация Момент от дискусиятаМомент от дискусията - 2Част от екипа на д-р Муита, който участва в работната среща