Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна със златния медалист от олимпиадата по математика в Тайланд

06 август 2018 12:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 921
---

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината Денис Сираков - завоювалия златен медал от „Турнирът на шампионите" - Международна младежка олимпиада в Тайланд.

„Нашият град е имал много поводи за гордост през годините. И днес ти си един от тях. Биографията и постиженията ти са забележителни. Винаги съм смятал, че най-добрата инвестиция, която човек може да направи за себе си е да влага усилията си в образование, да се обучава и да разширява кръгозора си. Тези усилия рано или късно му се отплащат и твоите успехи са доказателство за това“, заяви кметът по време на срещата и връчи награда на младия шампион.

От своя страна младият математик сподели впечатленията си от олимпиадата в Банкок и благодари за подкрепата, която е получил да представи България и Сливен. Той подари на кмета традиционна тайландска шапка.

На срещата присъства и заместник – кметът Пепа Чиликова, която получи цветно тайландско ветрило.

В състезанието, проведено на 28 юли ученици от 18 страни са участвали в надпреварата за отличията. Денис е бил поканен да представя България след като печели златен медал на квалификацията, проведена през април тази година в Стара Загора.

По повод 24 май през 2018 година Денис Сираков е награден от кмета на Стефан Радев за постигнати високи резултати за учебната 2017/2018г. Награден е от Общината и през учебните 2015/2016 и 2016/2017 г.

Участието му в Турнира на шампионите по математика се осъществява с подкрепата на Общински съвет - Сливен.

Талантливото сливенско дете може да се похвали с много национални и международни награди по математика. Носител е на златен медал от състезанието „Математически звезди 2018г." и бронзов медал в генералното класиране на България, организирано от „Академия 21 век" в Пловдив. В края на месец юни е спечелил и медал на финала на международното състезание „Математика без граници" в Несебър.

Денис е член на фондация „Димитър Бербатов", както и стипендиант на Община Сливен.

06.08.2018 г.

Снимки

------------