Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов направи първата копка на ЛОТ 3

02 август 2010 19:37,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2051
Лот3

Министър-председателят Бойко Борисов направи първа копка на ЛOT 3 от автомагистрала „Тракия” в участъка от Нова Загора до Ямбол, край новозагорското село Езерево.

 

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, земеделският министър Мирослав Найденов, кметовете на общините Сливен, Ямбол и Нова Загора, народните представители от ГЕРБ Десислава Танева, Диан Червенкондев, Юлияна Колева, премиерът съобщи, че е постигнато споразумение с изпълнителите проектът да бъде завършен два месеца по-рано - вместо края на август 2012 г., магистралата да бъде пусната на 1 юли 2012 година. Министър-председателят заяви, че ще бъде упражняван строг контрол върху сроковете и качеството на строителните работи и изрази надежда, че след месец ще започне строителството и на Лота край Ямбол.

"Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 млрд. лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци. За разлика от проекта за концесия на автомагистралата на тройната коалиция, който предвиждаше 550 милиона евро или 1,1 млрд. лева, сега за същия проект са заделени 100 милиона лева. Останалите средства се осигуряват от европейската програма „Транспорт", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

 

По време на официалната церемония министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев заяви, че правителството на ГЕРБ строи 120 километра само през първата година на управлението си. Толкова километри са изградили всички правителства от демократичния преход от 20 години насам. Министър Плевнелиев съобщи, че държавата няма да поставя условия на компаниите за избор на подизпълнители и набиране на работници и обеща, че след месец в Ямбол ще бъде сложен последния щрих на сагата "Автомагистрала Тракия".

 

Изпълнител на строителството на отсечката е гръцката фирма „Актор”, а това е първият обект, който фирмата изпълнява на територията на България. Фирмата е изпълнила над 50 % от пътните проекти в Гърция и има опит в строителство при трудни геоложки условия.

Общата продължителност на тази част от трасето е 34,3 км. По план трябва да бъдат изградени по две ленти за движение в двете посоки. Стойността на проекта е 133 973 907 лева и се изгражда по Оперативна програма „Транспорт" 2007 - 2013 година.

Снимки

Лот3Лот3