Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен бяха най-добрите дебатьори на България

21 август 2018 13:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 800
---

Клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен за втора поредна година организира Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2018.

Официално стартът на състезанието беше даден на 17 август от 18 ч. с публичен дебат в зала “Май“ на тема – „ТП ще забрани частните училища в България“. Темата за финал беше „ТПВ, че европейската левица трябва да промотира твърда лява политика, която включва национализация за основни индустрии, прогресивен данък с тежест върху богатите и разширяване на социалната политика“.

Главни съдии на състезанието бяха Иван Иванов - член на сегашния Управителен съвет на Асоциация дебати България, Ивайло Широкански, който за две години има над 10 медала от индивидуални места. Стигал е до финал и полуфинал на международни състезания в Нидерландия, Хърватия и Великобритания. Участвал е в над 10 международни състезания, Велизар Кирилов. Той е студент по Право в СУ „Св. Климент Охридски“, с дебати се занимава от далечната 2012 г. както и най-добър говорител на Национален дебатьорски форум 2017. Участвал е на международните състезания „Sofia Open“ 2014, „ARGO Open“ 2015, „Sofia Open“ 2015, „Heart of Europe“ 2015.

Заместник – главен съдия на „Туида Open“ 2018 беше Анна-Мария Лазарова. Тя учи в Първа английска езикова гимназия. Сред постиженията ѝ са финал на SDA 2018, „Враца Open“, Национално ученическо състезание.

На първо, второ и трето място на индивидуално класиране са Николай Ангелов, Моника Найденова и Николай Нейков, а отборното класиране е първо място за отбор „По- карди от карди Би“, второ за отбор „Жани 2“ и трето за АМ „Хемус“.

От сливенския клуб с ръководители Анелия Иванова и Даниела Стоева от ППМГ „Добри Чинтулов“, която беше съдия на състезанието, достойно се представиха три отбора от осем ученика - Пресиана Господинова, Христиана Недялкова, Мариян Желязков, Цвета Кирилова, Вики Минчева, Стилияна Ганчева,Кристел Димитрова от ППМГ "Д. Чинтулов"и Жоржина Иванова от ПГЗЕ "Захарий Стоянов".

Клуб по дебати "Туида" при Младежки дом благодари за партньорството с Национална асоциация „Дебати“, Общински съвет – Сливен и Община Сливен, с любезното домакинство на ХГ „Д. Дамянов“ и местни спонсори.

Дебатьорите са активни млади хора, които искат да кажат нещо по-различно на света, да покажат, че те са тези, които градят бъдещето с реални знания и възможности.

 

Анелия Иванова

експерт "Младежки дейности и програми"

Младежки дом - Сливен

ул. Д-р К. Стоилов 12

Tel:+359 44663151/ Fax:+359 44625366;

Моб: 0879251887

 

Снимки

---------