Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздрави учениците на Спортно училище „Димитър Рохов“ за новата учебна година

03 септември 2018 11:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 755
---

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен.

„Ето, че настъпи моментът отново да прекрачите прага на училището, където ще се учите, ще спортувате и ще се забавлявате. И тази година ще запишете своите успехи и ще покажете, че имате възможност да бъдете сред най-добрите и в учението, и в спорта. Имайте вяра във Вашите учители. Успехите Ви са най-голямата им награда и мотивация за техните усилия“, заяви в словото си кметът Стефан Радев.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи и директорът на училището Наташа Иванова. Тя прочете и поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В училището учат общо 250 ученици, разпределени в 11 паралелки по различни видове спорт. Новоприетите шестокласници положиха традиционна клетва, да пазят и поддържат спортния дух.

По време на откриването беше отслужен празничен водосвет от отец Йоан.

Поздравления за новата учебна година отправиха също заместник – областният управител Димитринка Петкова и началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева. Сред гостите бяха още носителката на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, председателят на училищното настоятелство Ради Добрев, експерти от Общината и РУО – Сливен.

В тържествената церемония взеха участие и акробатките от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

03.09.2018 г.

Снимки

------------------------