Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев откри Есенния театрален салон в Сливен

12 септември 2018 21:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 747
---

Кметът Стефан Радев откри сливенския Есенен театрален салон.

,,Магията на театъра е непреходна и е едно от най-големите богатства на нашата култура. Тя е свързана с много усилия, но нестихващите аплодисменти и пълната зала са най-голямата награда за това. Драматичен театър „Стефан Киров“ е емблематичен за града ни. Той е посланик на артистичния талант към публиката.Трябва да сме горди с нашите таланти, да ценим техния труд и да им благодарим, че влагат толкова любов в работата си. Пожелавам много успехи на Есенния театрален салон, пълни зали и успехите му да се множат“, посочи в словото си кметът. Той използва случая да пожелае още бързо възстановяване на дългогодишния директор на театъра Николай Недялков.

Четиринадесетото издание стартира с премиерата на интерактивния спектакъл ,,Да бъдеш ли не Ромео и Жулиета”. В него участваха актьорите Вяра Начева, Таня Йоргова, Деница Даринова, Християна Пенева, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Ивайло Драгиев, Александър Евгениев и съдействието на публиката.

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

Есенният театрален салон продължава до 28 септември. Почитателите на театъра ще имат възможност да гледат на сцена „Изборът на Марта“, „Евридика в подземния свят“, „Заешка дупка“ и ,,Да пееш под дъжда”.

По време на тазгодишния салон ще бъде отбелязана и 100 годишнината на Сливенския професионален театър.

Есенният театрален салон се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.

12.09.2018 г.

Снимки

---------------