Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Босия, Йоло Денев и „ветерани” от истерията с чумата на протеста пред парламента

16 септември 2018 20:48, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 368
Протест

Протест пред Народното събрание се проведе в София. Исканията – оставка и промяна на политическата система. Организаторите заместиха конкретиката с агресивно отношение към журналистите.

Протестът започна с очаквания в него го да се включат предимно българи, пристигнали от чужбина.

В първите редици обаче беше вечният демонстрант Йоло Денев, дойде и наскоро прекратилият гладната си стачка Николай Колев – Босия, който отбеляза, че „още зреене трябва, за съжаление”.

Опитите да зададем въпроси на един от организаторите на протеста, Емил Русанов, завършиха без успех. Според източници на bTV, Русанов е известен на полицията. Бил регистриран за кражба.

Сред хората, които пречеха на екипа на bTV беше означена като стюард жена, която показва сериозна гражданска активност за втори път това лято – преди това беше в Шарково, пред дома на Баба Дора.

Тогава беше в компанията на Тодор Атанасов, заради когото от ГЕРБ попитаха лидера на БСП дали е давала указания на хората на блокадата.

Той също беше на днешния протест. Както и някои регионални сайтове, които силно се бяха активизирали около чумната истерия.

Не се материализираха апокалиптичните прогнози на някои медии, че Денят на отворените врати в президентството ще бъде използван за предизвикване на безредици - макар и с усилена охрана, посещенията на "Дондуков" 2 продължиха цял ден без проблеми.

В късния следобед протестът приключи и движението в района беше възстановено.

Днешните събития не бяха коментирани официално нито от кабинета, нито от опозицията.

Източник: bTV

Снимки

Николай Колев-Босия