Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев присъства на среща на образователния министър Красимир Вълчев с директори на детски градини и училища

21 септември 2018 14:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 725
---

Кметът Стефан Радев присъства на среща на образователния министър Красимир Вълчев с директори на детски градини и училища

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна тази сутрин с директори на учебни заведения и детски градини. По време на срещата, на която участва и кметът Стефан Радев бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с образователната система, механизмът за обхват и задържане на децата и учениците в нея, който от тази година е постоянно действащ. Участниците дискутираха и възможни промени в образователното законодателство. В рамките на срещата директорите на учебните заведения и детските градини, имаха възможност да изложат конкретно своите въпроси, мнения и предложения към образователния министър. Сред присъстващите бяха още народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, заместник – областният управител Димитринка Петкова, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.

Образователният министър и кметът Стефан Радев посетиха вчера двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по безопасност на движението, които скоро ще отворят врати.

Единият от тях е към Професионалната гимназия по механотехника. В него ще се обучават ученици от 8 до 12 клас. Той разполага с два кабинета по теория и един по практика. На автополигон с маркировка ще се обучават водачи за категории А, В и С. Предвижда се на него да се провеждат и междуучилищни състезания, споделиха от ръководството на учебното заведение.

Новите кабинети са изградени в рамките на няколко месеца, а средствата са осигурени от бюджета на гимназията и с помощта на преподаватели- инструктори.

Другият е към Средно училище „Константин Константинов“. Полигонът в учебното заведение е изграден на спортна площадка. На него ще бъдат поставени подвижни пътни знаци. Изградени са три зали, учителска стая, тоалетна за хора с увреждания. В него ще се обучават деца и ученици от 4 години до 7 клас.

Центърът е изграден със средства на Министерството на образованието и науката.

Новоизградените помещения посетиха също народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.

21.09.2018 г.

Снимки

---------------------------------