Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен чества Независимостта с тържествен ритуал и военни почести

22 септември 2018 14:20,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 930
Венец от областния управител Чавдар Божурски

С тържествен ритуал с издигане на националния трибагреник и военни почести Сливен отбеляза 110-тата годишнина от провъзгласяването на независима България. Церемонията се състоя на централния площад”Хаджи Димитър”. Кметът на общината Стефан Радев приветства десетките граждани послучай националния празник. Венци и цветя на паметника на Хаджията и сливенските възрожденци бяха поднесени от областния управител Чавдар Божурски, от името на народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, от народния представител Петър Петров, от кмета Стефан Радев, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, ръководители на държавни структури и ведомства, общински съветници, представители на обществени организации, ученици. След края на церемонията бе изнесен концерт от Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен”.

На тазгодишния празник Центърът за подготовка на специалисти показа военна техника и въоръжение: танкове Т-72, 122-милиметрова самоходна гаубица, автомобил с повишена проходимост „Мерцедес G 270 CDI”, товарен камион с повишена проходимост „Мерцедес Актрос 1832 А”, картечница, гранатомет, винтовка „Драгунов” и др. Целта бе да се популяризира армейската професия.

Организатори на честването бяха общината и Центърът за подготовка на специалисти.

Вестта за обявената независимост е била посрещната с голяма радост в Сливен. Тогавашният кмет на града Илия Гудев е изпратил телеграма до цар Фердинанд. В нея му съобщава, че сливенските граждани са приели известието на военен парад, след гърмежи и произнесена от кмета реч, с възгласи на народа и войската „Да живее България!”.

Снимки

Полк. Вачев прие строяОбластният управител, кметът на общината и командирът на Центъра за подготовка на специалисти при тържественото издигане на националното знамеМомент от церемониятаГости на ритуалаКметът Радев приветства сливенци с националния празникДядо владика лично поднесе цветя на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденциПоказаната военна техника и въоръжение предизвика голям интерес и сред възрастни, и сред децаМомент от показа на военна техника и въоръжениеТоварният камион "Мерцедес" с повишена проходимостАвтомобилът с повишена проходимост "Мерцедес"Момент от показа на техникаМомент от показа на техника