Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински фонд „Култура“ одобри за финансиране четири проекта

27 септември 2018 14:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 667
---

Четири проекта са одобрени за финансиране от Управителния съвет на Общински фонд „Култура“ на провелата се есенна сесия.

Бяха разгледани и оценени общо осем проекта от експертния състав на фонда. Три от тях бяха отложени за следващата сесия. Те са преиздаване на книгата „Опит за история на град Сливен том 2- Симеон Табаков”. Вносител е Сдружение „Войводите на Сливен”.

Провеждане на конкурс „От поезия към живопис”. Вносител на проекта е Христо Батинков.

Провеждане на второ издание на Национален конкурс за съвременно изкуство „Йордан Парушев”- 2019, внесен от Фондация „Йордан Парушев”.

Финансова подкрепа в размер на 2000 лв. ще получат „Мати Болгария”- Сливен за издаване на сборник „Сливенци, старите родове. Том 2”.

Вторият одобрен проект за финансиране е „Един подвиг на 150 години”- проект за документален филм, посветен на подвига на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Вносител е Олег Христов Ковачев. Отпуснатата сума е 5000лв.

Издаване на книга „Учебници, издадени в Болградската гимназия (1861-1875)”, с автор д-р Татяна Караиванова е третият одобрен проект. Финансовата помощ е в размер на 1500 лв., а вносител е Фондация „Памет”.

Последният проект, който беше одобрен в рамките на есенната сесия на фонда е издаване и представяне на „Юбилеен сборник на гимназия „Добри Чинтулов” и на документална фотоизложба „Гимназия Добри Чинтулов”-началото”. Вносител е ППМГ „Добри Чинтулов”, на която ще бъдат отпуснати 3000лв.

„Оцвети легендите на Сливен”- рисунки за оцветяване от Димитър Михалев, изобразяващи легенди и истории, свързани със сливенския балкан, с вносител Фондация „Обществен дарителски фонд” е проектът, който беше отхвърлен.

Авторите на отложените и отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на фонда в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен, или на телефон 0879599054.

Авторите на одобрените проекти ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите си за финансиране от фонда.

Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е 11 500 лв.

Общински фонд „Култура“ е създаден през 2015 година. Негова основна цел е да оказва финансова помощ на организации и творци в създаването на продукти в областта на културата в различните й аспекти, които са на сливенска тематика. Те могат да бъдат, художествени произведения, документални филми, изследователски трудове, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.

27.09.2018 г