Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ден на туризма в детска градина „Божур“ - Сливен

28 септември 2018 08:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1757
---

Екипът на Крепост „Туида“ посети ЦДГ „Божур" - Сливен вчера. Инициативата бе по покана на директора на детското заведение Десислава Илиева и е посветена на отбелязването на Световния ден на туризма. На организирания празник присъстваха 180 деца във възрастова група от 3 до 6 години. Всички се запознаха с елементи от бита на българите - игри, облекло, въоръжаване, отговаряха на интересни въпроси и взеха участие в различни дейности.

Световният ден на туризма се отбелязва всяка година на 27 септември, като целта е да се повиши осведомеността по отношение приноса на туризма за устойчивото развитие. Всяка година честването на Деня на туризма преминава под различно мото. Тази година то е: "Туризъм и дигитални трансформации". Крепост „Туида“ се включва за четвърта поредна година в отбелязването на празника с различни прояви - музейна анимация, инфотурове за работещите в бранша, изнесени представяния и осигуряване на вход свободен за посетители.

От 2016 г. екипът на Крепост „Туида“ поде инициатива „Помни славата в училище!“, за посещения в учебни заведения и детски градини на територията на Община Сливен и региона, с цел представяне на дейността на обекта и запознаване с възможностите за работа с деца в него. Благодарение на тази инициатива, всяко сливенско дете знае и иска да посети „Туида“.

От реновирането на крепостта до днес, зад стените й се организират различни събития - концерти, фестивали, събори, изложби, литературни четения, спектакли, работилници, семинари, тиймбилдинги и други частни събития, надигравания, надпявания и чествания на бележити дати и официални празници. Всички тези прояви допринасят за повишаване ръста на посещаемостта и интереса към обекта и града под „Сините камъни“.

28.09.2018 г.

Снимки

------------