» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министър Аврамова и министър Маринов откриха обновената сграда на пожарната в Нова Загора

28 September 2018 14:16,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 990
Областният управител Ч.Божурски бе гост на церемонията

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГД „ПБЗН“ комисар Николай Николов и кметът Николай Грозев прерязаха лентата на обновената сграда на Районната служба “Пожарна безопасност“ в Нова Загора. Гост на церемонията бе областният управител на Сливен Чавдар Божурски.

Сградата бе санирана по проект на общината в партньорство с ГД „ПБЗН“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на строителството е 147 544,08 лева, от които 121 670,44 лева са европейско финансиране, 21 471,25 лева са предоставени от държавата, на 4 403,19 лева възлиза участието на общината. С този ресурс е подменена дограмата, извършено е топлинно изолиране на стените и на покрива, повишена е ефективността на котелната и вътрешната отоплителна инсталация, поставени са нови осветителните тела и др. На откриването водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от архиерейския наместник на Нова Загора отец Иван Стоянов.

Със средства по ОП „Региони в растеж“ общината завърши наскоро и санирането на сградата на РУ на МВР. Министър Аврамова съобщи, че с 23,5 млн.лева се обновяват 52 сгради на МВР в страната. Девет от тях вече са готови.

Гости на празника бяха още народният представител Галя Захариева, ст.комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР-Сливен, комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, ръководният екип на община Нова Загора.

 

Photos

Присъства целият личен състав на РС "ПБЗН" и децата от клубовете "Млад огнеборец"Отец Иван Стоянов отслужи водосветМинистър Маринов връчи плакет на кмета Николай Грозев за доброто партньорство с общинатаПрерязването на лентатаКонцерт изнесоха младежите и девойките от "Ол степс"-Нова ЗагораСлужителите в районната служба си направиха снимка за спомен пред обновената сградамомент от ритуала