Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Версиите за жестокото убийство на журналистката в Русе - докъде стигна разследването?

08 октомври 2018 16:35, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 307
Главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов

Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психично болен човек, така и планирано действие с личен мотив.

Макар и малко вероятна, разследващите полицаи не изключват възможността убийството на Виктория Маринова да е свързано с нейната работа. Днес в града пристигнаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров. Те трябва да направят анализ на всичко свършено по случая до момента, да планират с колегите си от Русе това, което предстои да се прави по-нататък и да окажат логистична помощ.

„Това беше нашата задача - да разпределим екипите, така че паралелно да се работи по всички версии с оглед да не се изпусне нещо и загуба на време. Твърде е рано. Ако имахме съвпадение, щяхме да го съобщим веднага, тъй като щяхме да сме задържали извършителя, но работим в тази посока. Институтът по криминология е в пълни обороти. Всички находки, които се изземат, незабавно се изпращат за експертиза. Задачата е да работим бързо. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, заяви министър Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров окачестви убийството като изключително жестоко и брутално и заяви категорична готовност да го следи лично до неговото приключване.

„Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР. Ще следим разследването изключително плътно. Не се изключва нито една версия“, посочи Цацаров.

Виктория Маринова бе убита по изключително брутален начин в събота на обяд, като преди това е била изнасилена. Тялото и бе намерено на крайбрежната алея, под тенискортовете в Парка на младежта, където тя е отишла за да тича. Все още не е намерен или засечен мобилния телефон на жертвата, който е бил откраднат. Бдение в памет на Виктория Маринова под наслов „Да запалим свещ за Вики“ ще се проведе тази вечер от 18:30 часа пред Паметника на свободата в Русе.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС