» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Освобождават чужденеца, чието алиби се проверяваше относно убийството в Русе

09 October 2018 21:51, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 9 months ago, number of readings: 277
Старши комисар Теодор Атанасов

Румънският гражданин, който бе задържан в рамките на продължаващото разследване на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, ще бъде освободен, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в край дунавския град старши комисар Теодор Атанасов. По думите му няма други обстоятелства и факти, които разследващите могат да съобщят към момента.

Атанасов излезе от оперативния щаб, сформиран за разкриването на убийството, в който участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Конкретно заподозряно лице по случая няма, каза по-рано днес Атанасов. Румънецът с украински произход бе задържан за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната жена.

30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита.

По случая с убийството на място продължава да работи специално сформиран щаб, в който участват шефът на ГДБОП, представители на Върховната касационна прокуратура и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Продължава разследването на престъплението. От полицията и в последните дни неколкократно посочиха, че нито една версия не се изключва до опровергаването ѝ от категорични доказателства.

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС

Photos

Виктория Маринова