Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пускат задържания за убийството на Виктория Маринова – ДНК пробата го оневинява

09 октомври 2018 20:59, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 9 месеца, брой четения: 526
Източник: EPA/БГНЕС

Задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде освободен, съобщи БНТ.

 

От разследващите органи стана ясно, че задържаният румънски гражданин от украински произход е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

 

Според информация на Нова телевизия, има друг заподозрян за тежкото престъпление. Властите обаче отказват всякакъв коментар. След 5-часово съвещание директорът на местната полиция нито потвърди, нито отрече информацията, посочват от Нова телевизия.

 

Днес приятели на Виктория Маринова решиха да направят гражданско претърсване в района на убийството, но то беше осуетено от полицията, за да не бъдат унищожени важни улики, които могат да помогнат в хода на разследването.

 

Близките и колегите на младата жена призоваха да не се прибягва до никакви крайни мерки, затова готвените за тази вечер протест и блокада на Дунав мост не се състояха.

 

Около стотина души участваха в крос по обичайния маршрут, който Виктория Маринова е изминавала. Те настояха властите да предприемат мерки за по-голяма безопасност около зоните за отдих и спорт в Русе.

 

Полицията обяви гореща телефонна линия, на която всички граждани, разполагащи с някаква информация за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали./news.bg