» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Криминална хроника Ямбол - 11.10.2018 г.

11 October 2018 12:00, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 8 months ago, number of readings: 267
Полиция Ямбол

41-нарушения на пътя са установени вчера от служители от РУ – Елхово. Специализираната полицейска операция за осъществяване контрол и превантивна дейност по безопасността на движение, разпоредена от директора на ОДМВР – Ямбол, е реализирана на територията на РУ-Елхово за времето от 09:00 ч. до 12:00 ч. на 10 октомври. При проверките бе акцентирано върху: спазване на правилата за движение, шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, правоспособност на водачите, ползване на обезопасителни колани и системи от водачи и пътници; притежание на задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и задължителни винетни стикери, както и за наличие на невръчени електронни фишове и неплатени глоби по ЗДвП. В рамките на операцията са проверени 138 моторни превозни средства и 190 лица. Полицейските служители са констатирали общо 41 нарушения. Съставени са 3 акта за установени административни нарушения и са наложени са 38 глоби по фиш.

Продължава провеждането на специализирани полицейски операции за превенция на пътнотранспортния травматизъм на територията на област Ямбол.

На 11 октомври, в 02:20 ч., от тел. 112, в ОДМВР - Ямбол е получен сигнал, че в областния град на ул. „Ресен“ гори автомобил. Отзовалите се на сигнала полицейски автопатрул и екип огнеборци установили, че пламъци са обхванали предната част на лек автомобил «Мерцедес», ползван от 28-годишен мъж, като огъня е нанесъл поражения и на намиращия се в близост лек автомобил «Мицубиши». Огънят е загасен от един специализиран пожарен автомобил. Причините за възникване на пожара и щетите са в процес на установяване. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Ямбол
Снимка: Интернет