Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Палатките на протестиращите майки останаха цяла нощ под прозорците на властта

11 октомври 2018 12:41, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 339
Протест

Палатковият лагер на протестиращите майки на деца с увреждания на столичния булевард "Дондуков" остана през цялата нощ. Малко преди обед родителите прекратиха акцията.

Майките казват, че правят тези акции, защото искат да напомнят на властта за проблемите си, докато те не бъдат решени.

Те символично разпънаха 28 палатки символично – толкова, колкото са областите в България, в които по думите им хората с увреждания едва оцеляват.

„Ние нямаме друг начин, нашият живот е блокиран и по същия начин ние блокирахме Орлов мост за 2 часа, тук за 12 часа, защото животът ни е блокиран от самата власт”, каза пред bTV Вера Иванова майка на дете с увреждания.

Цяла нощ жените бяха охранявани от полиция. Снощи след 22:00 ч. обаче им съставени и актове за нарушение на обществения ред.

След 12-часова блокада на булевард „Дондуков” палатковият лагер беше преместен на входа на Министерския съвет, а движението – възстановено. „За съжаление, до днешна дата всичко е само на обещания. Затова ние не вярваме на листчета, дори това да е ангажимент от страна на министрите, искаме действия”, посочи Мая Стоицева, майка на дете с увреждания.

Вчера родителите призоваха премиера за среща, на която да поеме лична отговорност.

„Има план за действие има разписани стъпки, срокове, ангажименти, поети от властта, така че аз също ще продължа да настоявам поетите ангажименти да бъдат изпълнени. Ще ги следя”, заяви омбудсманът Мая Манолова.

Родителите увериха, че ако ангажиментите не бъдат спазени, „градът на майките” ще продължи да изниква под прозорците на властта.

Източник: bTV

Снимки

Протест