» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Палатките на протестиращите майки останаха цяла нощ под прозорците на властта

11 October 2018 12:41, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 1 year ago, number of readings: 340
Протест

Палатковият лагер на протестиращите майки на деца с увреждания на столичния булевард "Дондуков" остана през цялата нощ. Малко преди обед родителите прекратиха акцията.

Майките казват, че правят тези акции, защото искат да напомнят на властта за проблемите си, докато те не бъдат решени.

Те символично разпънаха 28 палатки символично – толкова, колкото са областите в България, в които по думите им хората с увреждания едва оцеляват.

„Ние нямаме друг начин, нашият живот е блокиран и по същия начин ние блокирахме Орлов мост за 2 часа, тук за 12 часа, защото животът ни е блокиран от самата власт”, каза пред bTV Вера Иванова майка на дете с увреждания.

Цяла нощ жените бяха охранявани от полиция. Снощи след 22:00 ч. обаче им съставени и актове за нарушение на обществения ред.

След 12-часова блокада на булевард „Дондуков” палатковият лагер беше преместен на входа на Министерския съвет, а движението – възстановено. „За съжаление, до днешна дата всичко е само на обещания. Затова ние не вярваме на листчета, дори това да е ангажимент от страна на министрите, искаме действия”, посочи Мая Стоицева, майка на дете с увреждания.

Вчера родителите призоваха премиера за среща, на която да поеме лична отговорност.

„Има план за действие има разписани стъпки, срокове, ангажименти, поети от властта, така че аз също ще продължа да настоявам поетите ангажименти да бъдат изпълнени. Ще ги следя”, заяви омбудсманът Мая Манолова.

Родителите увериха, че ако ангажиментите не бъдат спазени, „градът на майките” ще продължи да изниква под прозорците на властта.

Източник: bTV

Photos

Протест