Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Валери Симеонов похвали българската полиция по случая с убийството в Русе

11 октомври 2018 17:51, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 299
Валери Симеонов

Германската полиция няколко часа"събирала кураж" преди да се осмели да щурмува жилището, в което се криел Северин Красимиров - обвиненият за убийството на журналистката Виктория Маринова. Такова твърдение направи Валери Симеонов в Казанлък по време на национална среща за обществен ред и сигурност.

Вицепремиерът уточни, че получил информацията от високите етажи на властта.

Според Симеонов във въпросния жилищен блок живеели хора от различни етноси, от които германските сили за сигурност се притеснявали. Наложило се родната полиция да дава и указания на немските си колеги за местоположението, облеклото и входа, в който се намирал Красимиров.

"Няколко часа отнело на германската полиция да мобилизира сили от три области и да събере достатъчно кураж, за да щурмува жилището на Северин Красимиров", заяви Симеонов.

Симеонов определи работата на родните служби за сигурност по случая като "перфектна" и допълни, че за разлика от германците, в България нямало място, където полицията да не може да проникне в рамките на час.

Българският вице премиер обаче уточни, че не искал да създава международен скандал. На въпрос дали германският канцлер Ангела Меркел няма да му се разсърди за твърденията отговори с: "Голям праз!".

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС