» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Валери Симеонов похвали българската полиция по случая с убийството в Русе

11 October 2018 17:51, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 8 months ago, number of readings: 264
Валери Симеонов

Германската полиция няколко часа"събирала кураж" преди да се осмели да щурмува жилището, в което се криел Северин Красимиров - обвиненият за убийството на журналистката Виктория Маринова. Такова твърдение направи Валери Симеонов в Казанлък по време на национална среща за обществен ред и сигурност.

Вицепремиерът уточни, че получил информацията от високите етажи на властта.

Според Симеонов във въпросния жилищен блок живеели хора от различни етноси, от които германските сили за сигурност се притеснявали. Наложило се родната полиция да дава и указания на немските си колеги за местоположението, облеклото и входа, в който се намирал Красимиров.

"Няколко часа отнело на германската полиция да мобилизира сили от три области и да събере достатъчно кураж, за да щурмува жилището на Северин Красимиров", заяви Симеонов.

Симеонов определи работата на родните служби за сигурност по случая като "перфектна" и допълни, че за разлика от германците, в България нямало място, където полицията да не може да проникне в рамките на час.

Българският вице премиер обаче уточни, че не искал да създава международен скандал. На въпрос дали германският канцлер Ангела Меркел няма да му се разсърди за твърденията отговори с: "Голям праз!".

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС